Zeker in tijden van crisis (maar eigenlijk altijd als je het ons vraagt) dienen schaarse middelen zo gericht en sociaal mogelijk besteed te worden.

Met alle respect, maar - zoals het stadsbestuur besliste - aan elk Liers gezin een centrumbon ter waarde van 25 euro ter beschikking stellen (10 euro voor alleenstaanden) is geen gerichte, laat staan sociale maatregel. Wist je bijvoorbeeld dat de kostprijs van deze eenmalige verdeling van Corona-centrumbonnen net zo groot is als het bedrag dat Stad Lier dit jaar investeert in de strijd tegen kinderarmoede?

Wie economisch niet getroffen wordt door de Corona-crisis of over een stevig appeltje voor de dorst beschikt, heeft bovendien echt geen nood aan zo’n Corona-centrumbon. Omgekeerd volstaat een luttele centrumbon heus niet voor wie het economisch wél hard te verduren heeft.

We steunen dan ook het burgerinitiatief van Dominic Van Oosterwyck en Geert Marrin om - als je er zelf niet écht nood aan hebt - de centrumbon die je weldra ontvangt weg te schenken aan vzw Goed Gevoel of vzw Mondiale Werken. Beide vzw’s garanderen een eerlijke verdeling onder de meest kwetsbare Lierenaars waarover zij zich elke dag mee ontfermen.

 

Volgende: samen bouwen aan de heropleving van Lier en Koningshooikt

 

Beter na coronaSteun aan solidaire buren en buurtenTandje bijsteken voor een Lierse fietszoneSolidair met Lierse kunstenaars en cultuurverenigingenVergroen je stadKoop lokaal, steun de 'korte keten'Een relanceplan voor de lierse horecaEen veilige en gezonde winkelwandelstraatHet nieuwe wonen: 'samen' is het sleutelwoordSchaarse corona-middelen sociaal bestedenSamen bouwen aan de heropleving van Lier en KoningshooiktRespect betonen aan wie zorg draagt voor ons en onze stad'Twaalf werken' in de strijd tegen extreme armoede