‘Koop lokaal’: laat ons die leuze ook de komende jaren maar goed in gedachten houden. Lokale ondernemers en regionale winkelketens kunnen onze steun maar wat goed gebruiken. Van grootschalige internationale winkelketens worden vooral anonieme aandeelhouders slapend rijk (hun leveranciers en medewerkers betalen vaak het gelag).

Ook de ‘korte keten’ wordt door de Corona-crisis in ere hersteld: nooit eerder vonden zovele stadsgenoten de weg naar onze lokale landbouwers om er eerlijke en duurzame groenten, fruit en dierlijke producten te kopen.

Van het stadsbestuur verwachten we dat het deze positieve tendens blijvend kracht bijzet via alle communicatiekanalen die het daartoe ter beschikking heeft. Als stadsbestuur ook zelf het goede voorbeeld geven in het stedelijk aankoopbeleid, dan kan dat een blijvende stimulans voor onze lokale ondernemers betekenen.

Waarom ook het talent van onze creatief-artistieke stadsgenoten en verenigingen niet veel nadrukkelijker aanspreken om van een dagje winkelen in Lier een heuse beleving te maken? Door op zaterdagen en koopzondagen niet bij wijze van uitzondering, maar integendeel systematisch verrassende en unieke straatoptredens van Lierse podium- en beeldende kunstenaars te voorzien, bijvoorbeeld.

 

Volgende: een relanceplan voor de Lierse horeca

 

Beter na coronaSteun aan solidaire buren en buurtenTandje bijsteken voor een Lierse fietszoneSolidair met Lierse kunstenaars en cultuurverenigingenVergroen je stadKoop lokaal, steun de 'korte keten'Een relanceplan voor de lierse horecaEen veilige en gezonde winkelwandelstraatHet nieuwe wonen: 'samen' is het sleutelwoordSchaarse corona-middelen sociaal bestedenSamen bouwen aan de heropleving van Lier en KoningshooiktRespect betonen aan wie zorg draagt voor ons en onze stad'Twaalf werken' in de strijd tegen extreme armoede