Waarom er nood is aan een plan voor de heropleving van onze stad

 

De Corona-crisis treft onze samenleving zoals dat niet meer gebeurde sinds de Tweede Wereldoorlog. 

Sommigen onder ons verloren familie, vrienden of kennissen. Anderen moesten bang afwachten terwijl dierbaren vochten tegen het virus. Allen maken we ons zorgen over medeburgers die elke dag opnieuw weer in de frontlinie staan: verzorgend personeel uiteraard, maar net zo goed de arbeiders die het huisvuil ophalen of onze straten en pleinen proper houden. 

Ook economisch worden vele honderdduizenden gezinnen bijzonder hard getroffen. Bestaansonzekerheid en armoede nemen zienderogen toe.

 

Hoe verwoestend deze crisis ook huishoudt, ze maakt onze samenleving ook sterker. Kijk alleen maar naar onze stad: het aantal hartverwarmende en solidaire initiatieven is nauwelijks bij te houden. Buren en buurten nemen zorg op voor elkaar. De natuur wordt herontdekt. Met velen bieden we steun aan onze lokale ondernemers. Lokale ondernemers die op hun beurt enorm veel creativiteit aan de dag leggen om zich staande te houden en steun verlenen aan sociale initiatieven.

 

“Never let a good crisis go to waste”, zou de befaamde Winston Churchill ooit gezegd hebben. Hetzelfde geldt voor onze stad. Laat ons niet enkel rouwen om de schade die deze crisis teweeg brengt, maar tegelijk ook focussen op positieve lessen die we er toekomstgericht uit kunnen trekken.

‘Beter na Corona’: laat ons dat ambitieuze doel samen realiseren met heel concrete plannen op maat van onze stad

 

‘Twaalf werken’ voor de heropleving van onze stad

 

Beter na coronaSteun aan solidaire buren en buurtenTandje bijsteken voor een Lierse fietszoneSolidair met Lierse kunstenaars en cultuurverenigingenVergroen je stadKoop lokaal, steun de 'korte keten'Een relanceplan voor de lierse horecaEen veilige en gezonde winkelwandelstraatHet nieuwe wonen: 'samen' is het sleutelwoordSchaarse corona-middelen sociaal bestedenSamen bouwen aan de heropleving van Lier en KoningshooiktRespect betonen aan wie zorg draagt voor ons en onze stad'Twaalf werken' in de strijd tegen extreme armoede