Dat het stadsbestuur tijdens de eerste weken van de Corona-crisis geen ruimte vond om in te zetten op inspraak en participatie, daar hebben we best begrip voor (hoewel we van het louter afschaffen van een gemeenteraad maar beter geen gewoonte maken).

Wat participatie betreft, zou uitstel echter wel eens afstel kunnen betekenen: we verklappen geen groot geheim wanneer we stellen dat lang niet alle leden van het Lierse College van Burgemeester en Schepenen dit verhaal genegen is.

Wat inspraak en participatie betreft, reikt Groen-Lier&Ko de hand aan alle schepenen die wél geloven in de kracht en de ideeën van burgers, verenigingen, belangenorganisaties, lokale ondernemers en ga zo maar door.

De ‘Beter na Corona’-maatregelen die Groen-Lier&Ko voor ogen heeft voor de heropleving van Lier en Koningshooikt, maken we bij deze bekend. Waarom zou het stadsbestuur - zoals dat bijvoorbeeld ook in Mechelen gebeurt - de inwoners van Lier en Koningshooikt niet massaal bevragen over hun ideeën voor de ‘post-Corona’ toekomst? Dat levert gegarandeerd nog tientallen inspirerende voorstellen extra op.

 

Volgende: respect betonen aan wie zorg draagt voor ons en onze stad

 

Beter na coronaSteun aan solidaire buren en buurtenTandje bijsteken voor een Lierse fietszoneSolidair met Lierse kunstenaars en cultuurverenigingenVergroen je stadKoop lokaal, steun de 'korte keten'Een relanceplan voor de lierse horecaEen veilige en gezonde winkelwandelstraatHet nieuwe wonen: 'samen' is het sleutelwoordSchaarse corona-middelen sociaal bestedenSamen bouwen aan de heropleving van Lier en KoningshooiktRespect betonen aan wie zorg draagt voor ons en onze stad'Twaalf werken' in de strijd tegen extreme armoede