Steeds meer stadsgenoten zijn nieuwsgierig naar nieuwe woonvormen die mensen hechter met elkaar verbindt.

Denk maar aan cohousing, waarbij mensen graag bereid zijn om wat private woonoppervlakte in te ruilen tegen extra veel gemeenschappelijke ruimte (een grote gezamenlijke tuin, een ruime plek om met meerdere gezinnen samen te eten, een gedeeld atelier, etc.). Of denk aan kangoeroewonen, waarbij kinderen of kleinkinderen mee zorg dragen voor ouders of grootouders.

In het nieuwe wonen vormt ‘samen’ het sleutelwoord. Een stukje nabijheid en informele zorg gaan er hand in hand met respect voor ieders privacy. Een fijne ‘sociale bubbel’ dus om op terug te vallen in tijden van crisis, maar net zo leuk en boeiend indien ons leven weldra hopelijk weer zijn normale gangetje kan gaan.

Groen-Lier&Ko nodigt het stadsbestuur uit om samen werk te maken van een actieplan dat deze nieuwe woonvormen voluit kansen biedt.

 

Volgende: schaarse corona-middelen sociaal besteden

 

Beter na coronaSteun aan solidaire buren en buurtenTandje bijsteken voor een Lierse fietszoneSolidair met Lierse kunstenaars en cultuurverenigingenVergroen je stadKoop lokaal, steun de 'korte keten'Een relanceplan voor de lierse horecaEen veilige en gezonde winkelwandelstraatHet nieuwe wonen: 'samen' is het sleutelwoordSchaarse corona-middelen sociaal bestedenSamen bouwen aan de heropleving van Lier en KoningshooiktRespect betonen aan wie zorg draagt voor ons en onze stad'Twaalf werken' in de strijd tegen extreme armoede