Door de Corona-crisis herontdekten velen van ons de pracht en kracht die de natuur ons te bieden heeft.

Qua nabijheid van groen voor wandelaars en fietsers zijn we in Lier en Koningshooikt best wel verwend, zo ondervonden we samen.

Tegelijk zijn er nog zoveel mogelijkheden die we niet of onvoldoende benutten. Prachtige plekjes stedelijk groen waar weinig of niets mee gebeurt en die perfect zouden kunnen dienen voor co-tuinieren, bijvoorbeeld. Straten en buurten die zich lenen tot ‘vergroening’ en waar buurtbewoners samen de handen uit de mouwen zouden kunnen steken om daar ook écht werk van te maken.

‘Vergroen je stad’ was niet voor niets de leuze die Groen-Lier&Ko centraal stelde in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. De Corona-crisis sterkt ons meer dan ooit in ons geloof dat het ook op dat vlak beter kan en moet in onze stad.

 

Volgende: koop lokaal, steun de 'korte keten'

 

Beter na coronaSteun aan solidaire buren en buurtenTandje bijsteken voor een Lierse fietszoneSolidair met Lierse kunstenaars en cultuurverenigingenVergroen je stadKoop lokaal, steun de 'korte keten'Een relanceplan voor de lierse horecaEen veilige en gezonde winkelwandelstraatHet nieuwe wonen: 'samen' is het sleutelwoordSchaarse corona-middelen sociaal bestedenSamen bouwen aan de heropleving van Lier en KoningshooiktRespect betonen aan wie zorg draagt voor ons en onze stad'Twaalf werken' in de strijd tegen extreme armoede