In deze tijden van crisis leerden we samen meer respect opbrengen voor beroepsgroepen die het vaak met minder respect moeten stellen.

Respect voor het verplegend personeel en de medewerkers van onze woongzorgcentra die onze zieken en ouderen verzorgen, soms op gevaar van eigen leven. Voor onze landbouwers en logistiek personeel, die onze voedselbevoorrading op peil houden. Voor de winkelbedienden, die altijd vriendelijk blijven in uitdagende omstandigheden. Voor onze politiediensten, die om ons allen te beschermen regels moeten handhaven die voor niemand van ons fijn aanvoelen. Voor de arbeiders van Stad Lier en IVAREM, die niet bepaald risicoloos onze straten en pleinen proper houden en ons afval verwerken.

De laatste maatregel die Groen-Lier&Ko daarom voorstelt, is een ‘mentale maatregel’ die we ons allen blijvend moeten inprenten: laat ons respect betonen voor wie zorg draagt voor ons en onze stad. Door ook in post-Corona tijden geregeld een bloempje te gooien naar verzorgenden, bijvoorbeeld. Door groenten en fruit rechtstreeks te kopen bij onze landbouwers. Door onze stad samen proper te houden. Door nooit meer te vergeten wie onze lokale samenleving draaiende houdt als het er écht op aankomt.

Net als ‘samen’ zal immers ook ‘respect’ een sleutelwoord vormen voor de heropleving van onze stad.

 

Volgende: 'twaalf werken' in de strijd tegen extreme armoede

 

Beter na coronaSteun aan solidaire buren en buurtenTandje bijsteken voor een Lierse fietszoneSolidair met Lierse kunstenaars en cultuurverenigingenVergroen je stadKoop lokaal, steun de 'korte keten'Een relanceplan voor de lierse horecaEen veilige en gezonde winkelwandelstraatHet nieuwe wonen: 'samen' is het sleutelwoordSchaarse corona-middelen sociaal bestedenSamen bouwen aan de heropleving van Lier en KoningshooiktRespect betonen aan wie zorg draagt voor ons en onze stad'Twaalf werken' in de strijd tegen extreme armoede