Van alle sectoren, lijden cafés, restaurants en hotels misschien wel het hardst onder de huidige crisis. Indien we Lier blijvend op de kaart willen zetten als dé regionale hoofdstad van de gastronomie & gezelligheid bij uitstek, dan zullen we onze horeca-ondernemers zowel vanuit de bevolking als vanuit het stadsbestuur de nodige steun moeten bieden.

Door, zoals dat nu al massaal gebeurt, als burgers blijvend in te gaan op het steeds groeiende en innovatieve aanbod van afhaalmaaltijden, aan huis bezorgde drankjes en ga zo maar door.

Ook het stadsbestuur dient ruimte te bieden aan onze horeca-ondernemers. Door de (vandaag om vanzelfsprekende redenen vandaag tijdelijk afgeschafte) terrasbelasting voor veel langere tijd en dus structureel op een laag peil te brengen, bijvoorbeeld. Maar ook door aan horecazaken extra buitenruimte ter beschikking te stellen waardoor bij mooi weer social distancing veel beter kan gerespecteerd worden dan binnen de muren van horecazaken vandaag vaak het geval is.

Waarom dus - gezien de Lierse evenementen deze zomer toch niet kunnen plaatsvinden - geen werk maken van extra terrasruimte op onder meer het Zimmerplein of op de Grote Markt? Indien we door een creatieve bril naar onze stad durven kijken, is ook in tal van andere straten en op tal van andere pleintjes extra terrasruimte denkbaar. Waardoor een verlaging van de terrasbelasting meteen ook gecompenseerd door extra terrasjes. Terrasjes die inwoners en bezoekers van onze stad de kans bieden om elkaar op een gezellige en toch veilige manier te ontmoeten en zo samen te genieten van al het lekkers dat de Lierse horeca ons te bieden heeft.

 

Volgende: een gezonde winkelwandelstraat

 

Beter na coronaSteun aan solidaire buren en buurtenTandje bijsteken voor een Lierse fietszoneSolidair met Lierse kunstenaars en cultuurverenigingenVergroen je stadKoop lokaal, steun de 'korte keten'Een relanceplan voor de lierse horecaEen veilige en gezonde winkelwandelstraatHet nieuwe wonen: 'samen' is het sleutelwoordSchaarse corona-middelen sociaal bestedenSamen bouwen aan de heropleving van Lier en KoningshooiktRespect betonen aan wie zorg draagt voor ons en onze stad'Twaalf werken' in de strijd tegen extreme armoede