Op zondag 22 september 2019 - de dag waarop inwoners van vele tientallen Vlaamse steden en gemeenten genoten van een Autoloze Zondag - lanceerde Groen-Lier&Ko een helder, ambitieus en tegelijk zeer haalbaar voorstel: de invoering van een fietszone binnen de Lierse vesten.

De steun vanuit zowel burgers als experten bleek groot, ook het stadsbestuur is ons voorstel niet ongenegen. Door de Corona-crisis lieten we bovendien met zijn allen de wagen noodgedwongen wat meer aan de kant: niets staat een snelle invoering van de Lierse fietszone nog in de weg.

Daarom onze oproep aan het Lierse stadsbestuur: tref de volgende maanden de nodige voorbereidingen, knoop eindelijk de draad weer aan met de traditie van Autoloze Zondag en vier samen met ons en alle Lierenaars de opening van de fietszone op Autoloze Zondag van 20 september 2020.

 

Volgende: solidair met Lierse kunstenaars en cultuurverenigingen

 

Beter na coronaSteun aan solidaire buren en buurtenTandje bijsteken voor een Lierse fietszoneSolidair met Lierse kunstenaars en cultuurverenigingenVergroen je stadKoop lokaal, steun de 'korte keten'Een relanceplan voor de lierse horecaEen veilige en gezonde winkelwandelstraatHet nieuwe wonen: 'samen' is het sleutelwoordSchaarse corona-middelen sociaal bestedenSamen bouwen aan de heropleving van Lier en KoningshooiktRespect betonen aan wie zorg draagt voor ons en onze stad'Twaalf werken' in de strijd tegen extreme armoede