Wat voorheen nooit echt scheen te lukken, kan in tijden van Corona blijkbaar wel: de autobussen worden - om social distancing mogelijk te maken - gebannen uit onze winkelwandelstraat.

Shoppers kunnen de volgende weken dus voluit genieten van een veilige winkelwandelstraat die bovendien bespaard blijft van vervuilende uitlaatgassen die veruit de meeste autobussen nog steeds produceren.

Groen-Lier&Ko nodigt het stadsbestuur uit om de komende maanden samen ten gronde na te denken over de toekomst van het openbaar vervoer in onze binnenstad. Ons uitgangspunt daarbij is helder: per dag honderden mastodonten van vervuilende en vaak onderbezette autobussen door onze binnenstad jagen, is toch echt niet meer van deze tijd.

Dat alternatieven uitdenken en onderhandelen met De Lijn tijd vergt, daar tonen we best begrip voor. In die tussentijd stellen we voor om alvast op niet-schooldagen alle autobussen blijvend te weren uit de winkelwandelstraat. Zo krijgt de Antwerpsestraat de zuurstof die ze zo hard nodig heeft en lopen scholieren op de alternatieve busroutes toch geen gevaar.

 

Volgende: het nieuwe wonen: 'samen' is het sleutelwoord

 

Beter na coronaSteun aan solidaire buren en buurtenTandje bijsteken voor een Lierse fietszoneSolidair met Lierse kunstenaars en cultuurverenigingenVergroen je stadKoop lokaal, steun de 'korte keten'Een relanceplan voor de lierse horecaEen veilige en gezonde winkelwandelstraatHet nieuwe wonen: 'samen' is het sleutelwoordSchaarse corona-middelen sociaal bestedenSamen bouwen aan de heropleving van Lier en KoningshooiktRespect betonen aan wie zorg draagt voor ons en onze stad'Twaalf werken' in de strijd tegen extreme armoede