Groen-Lier& Ko pleit voor herbruikbare wisselbekers op Lierse evenementen

26 April 2018

Groen-Lier& Ko pleit voor herbruikbare wisselbekers op Lierse evenementen

De strijd tegen plasticvervuiling vormt een van de grote uitdagingen waarmee onze planeet vandaag de dag geconfronteerd wordt. Als het van Groen-Lier & Ko afhangt, maakt ook Lier een prioriteit van het terugdringen van plastics voor eenmalig gebruik op evenementen op haar grondgebied, zeker nu tal van initiatieven in binnen- en buitenland het pad effenen.

“We moeten het niet eens zo ver gaan zoeken”, weet gemeenteraadslid Peter Caluwé, "op de Gentse feesten zullen vanaf dit jaar niet langer plastic wegwerpbekers, maar wel herbruikbare wisselbekers aangeboden worden. Ook de burgemeesters van de verschillende kustgemeenten kondigden gezamenlijk een verbod op plastic wegwerpbekers aan op strandevenementen en besloten tot een groepsaankoop van herbruikbare bekers".

Het is voor Groen-Lier&Ko vanzelfsprekend dat ook Lier met de verschillende evenementen die het rijk is, niet kan achterblijven. De partij is ervan overtuigd dat relatief snel een aanpassing van de verschillende reglementen kan gerealiseerd worden. "Dit is een kwestie van politieke moed en ambitie tonen. Als we het menen met duurzaamheid mogen we een weggeworpen beker per genuttigde consumptie niet langer aanvaarden. Groen-Lier&Ko daagt de meerderheidspartijen uit om nog voor de zomervakantie met een concreet voorstel naar de gemeenteraad te komen.", stelt Peter Caluwé.