Groen-Lier&Ko wil deze zomer in Liers open water zwemmen

27 Maart 2023

Groen-Lier&Ko wil deze zomer in Liers open water zwemmen

De stad Lier moet deze zomer alles in het werk stellen om zwemmen mogelijk te maken aan de evenementenweide.

De lente is in het land. En net als Pallieter, wil Groen-Lier&Ko de koude winter van zich afschudden door een frisse duik in Liers water.

“Voor de zomer van 2022 al vroegen we het stadsbestuur om het voor alle inwoners van Lier en Hooikt mogelijk te maken om in open water te zwemmen. In de Binnennete, vlakbij de evenementenweide bleek de waterkwaliteit goed en zou men dit verder bekijken, was toen het antwoord”, vertelt raadslid Tom Claes. Maar sindsdien bleef het oorverdovend stil.

Met de zomer van 2023 in aantocht zet Groen-Lier&Ko zwemmen in open water opnieuw op de agenda. Momenteel is zwemmen in open water in ons land verboden tenzij er een expliciete toelating is. “Die redenering moet omgekeerd worden. Je zou overal moeten kunnen zwemmen, tenzij het expliciet verboden is,” legt raadslid Katrien Vanhove uit. “Zolang deze regel geldt, moet de stad Lier deze zomer alles in het werk stellen om zwemmen ter hoogte van de evenementenweide mogelijk te maken”, gaat raadslid Vanhove verder.

Om dit te realiseren kan er een beroep gedaan worden op subsidies, maar de stad kan even goed eigen middelen hanteren. Op de gemeenteraad van 27 maart 2023 zet Groen-Lier&Ko het stadsbestuur oproepen om deze verfrissende ambitie deze zomer in werkelijkheid om te zetten.

 

Bekijk: raadslid Katrien Vanhove bij RTV