Paul Van Steenkiste kandidaat voor Groen-Lier&Ko

11 Maart 2018

Paul Van Steenkiste kandidaat voor Groen-Lier&Ko

Paul Van Steenkiste, voorzitter van de Lierse Cultuurkoepel en actief binnen tal van sociale en culturele verenigingen in onze stad, versterkt de lijst van Groen-Lier&Ko voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Groen-Lier&Ko verwelkomt deze culturele duizendpoot en supervrijwilliger met open armen.

Paul Van Steenkiste (66) is geboren en getogen Lierenaar, een fervent lezer, filmliefhebber en cultuurminnaar, al decennialang begijnhofbewoner en een trouwe supporter van Lierse SK.

Zijn lokaal engagement is haast grenzeloos. Reeds meer dan vijf jaar is Paul Van Steenkiste voorzitter van de Lierse Cultuurkoepel. Ook is hij medeoprichter en voorzitter van Kinoklub Kalliopee, een vereniging waarvoor hij al 35 jaar lang bestuursverantwoordelijkheid opneemt. Samen met zijn cinefiele kompanen slaagde Paul erin om sinds 2008 het MOOOV Filmfestival (toen nog Open Doek) naar Lier te halen, een prestatie waarvoor de vereniging in 2011 de Lierse Cultuurprijs kreeg.
“Ik herken me voor de volle 100% in het verhaal van Groen-Lier&Ko omtrent inspraak en participatie. Redenen genoeg dus om deze gedreven ploeg mijn volle steun te bieden.”

 

Ook sociaal engagement is Paul Van Steenkiste niet vreemd, wel integendeel. Hij is voorzitter van D’Amandelboon, een vzw die de bewoners van het begijnhof via tal van culturele activiteiten dichter bij elkaar brengt, met bijzonder oog voor sociaal kwetsbare wijk- en stadsgenoten.