Herbruikbare bekers op Lierse evenementen: Groen-Lier&Ko haalt slag thuis

31 Mei 2018

Tijdens de gemeenteraad van 23 april hield de meerderheid van N-VA en Open VLD zich nog op de vlakte omtrent het voorstel van Groen-Lier&Ko voor herbruikbare bekers op Lierse evenementen. Maar op de commissievergadering van mei gaf schepen Rik Verwaest toe aan de druk van Groen-Lier&Ko. Het stadsbestuur engageert zich om tijdens deze zomer de Gentse aanpak ter zake te onderzoeken en op basis daarvan een actieplan voor Lier op te stellen.

“Zonde dat er op deze manier opnieuw een zomer voorbijgaat zonder dit probleem ten gronde aan te pakken”, aldus Peter Caluwé, gemeenteraadslid voor Groen-Lier&Ko. “Tegelijk stellen we vast dat de aanhoudende druk van Groen-Lier&Ko effect heeft. Uiterlijk volgende zomer moet onze stad eindelijk verlost zijn van plastic wegwerpbekers op Lierse evenementen.”

De strijd tegen plasticvervuiling vormt een van de grote uitdagingen waarmee onze planeet vandaag geconfronteerd wordt. Als het van Groen-Lier&Ko afhangt, maakt ook Lier een prioriteit van het terugdringen van plastics voor eenmalig gebruik op evenementen op haar grondgebied, zeker nu tal van initiatieven in binnen- en buitenland het pad effenen.