Groen en Lier&Ko slaan de handen in elkaar

13 Oktober 2017

Groen en Lier&Ko slaan de handen in elkaar

Groen en Lier&Ko slaan de handen in elkaar. Samen treden ze de volgende maanden in dialoog met tal van verenigingen en burgers van Lier en Koningshooikt. Dat zal uitmonden in een vernieuwend stadsproject waarmee Groen en Lier&Ko samen naar de kiezer trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Met Tom Claes (39) en Katrien Vanhove (37) kiest Groen-Lier&Ko voor een levenslustig en dynamisch lijsttrekkersduo.

 
Samen meer schwung in onze stad brengen: daar is het Groen-Lier&Ko om te doen. “De afgelopen jaren – onder het bestuur van N-VA en Open VLD – lijkt het wel alsof gezapigheid troef is in Lier en Koningshooikt”, aldus Tom Claes. “Dat strookt niet met onze natuur en is ook niet goed voor onze stad. Stilstaan – zo wisten onze grootouders al – is immers achteruitgaan. Groen-Lier&Ko wil onze stad opnieuw in volle vaart vooruit zien gaan, de toekomst met passie en ambitie tegemoet.”
 
Groen-Lier&Ko zal het debat over de toekomst van onze stad dan ook voluit op gang trekken. Katrien Vanhove: “Met Groen-Lier&ko trekken we de volgende maanden samen de boer op. Het rijke en dynamische verenigingsleven in Lier en Koningshooikt vormt misschien wel de voornaamste troef van onze stad: we kijken er echt naar uit om naar hen te luisteren en om onze eerste ideeën aan hen voor te leggen”.
 
Die ideeëntocht door Lier en Koningshooikt zal uitmonden in een vernieuwend stadsproject met uitgesproken en soms gedurfde beleidsvoorstellen voor Lier en Koningshooikt. Verregaande participatie van burgers, wijken, adviesraden en verenigingen zal alvast een belangrijk aandachtspunt worden voor Groen-Lier&Ko: het huidige stadsbestuur van N-VA en Open VLD besteedt hieraan nauwelijks aandacht en laat zo veel kennis en engagement in onze stad onbenut.
 
Groen-Lier&Ko kiest voor Tom Claes en Katrien Vanhove als lijsttrekkersduo voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Op die lijst zullen naast kandidaten van Groen en Lier&Ko ook onafhankelijke sterkhouders van onze stad een plek innemen.
 
Lier&Ko-bezieler Jan Hermans (oud-schepen en reeds 17 jaar op de teller als gemeentraadslid) wordt lijstduwer. “Ik kijk er enorm naar uit om dit komende jaar mee vorm te geven aan het vernieuwende verhaal van Groen-Lier&Ko”, aldus Jan Hermans. “Tom en Katrien zijn gedreven talenten die klaar zijn om samen het politieke landschap in Lier en Koningshooikt stevig door elkaar te schudden. Daarin zal ik hen met raad en daad en vooral veel goesting ondersteunen.”