Groen-Lier&Ko wil ‘zomerstraten’ in Lier en Koningshooikt

01 Juli 2020

Groen-Lier&Ko wil ‘zomerstraten’ in Lier en Koningshooikt

Laat ons in Lier en Koningshooikt deze zomer voluit inzetten op speelstraten en straatfeesten: dat bepleitte Groen-Lier&Ko op de gemeenteraad van maandag 29 juni. De progressieve stadspartij moedigt het Lierse stadsbestuur aan om mee de schouders te zetten onder de campagne ‘Zomerstraten’ van de Vlaamse regering.

Ook tijdens de verenigde commissie van donderdag 25 juni suggereerde Groen-Lier&Ko reeds om deze zomer zowel speelstraten als straatfeesten alle kansen te bieden. Burgemeester Boogaerts reageerde positief op het aspect speelstraten, maar bleef op de vlakte wat straatfeesten betreft.

“We begrijpen best wel dat het stadsbestuur de nodige voorzichtigheid aan de dag legt”, aldus Geert Marrin (raadslid Groen-Lier&Ko). “Vlaanderen Feest en de Voetgangersbeweging werkten met de campagne ‘Zomerstraten’ samen echter een uniek concept uit. Als de Vlaamse regering bovendien het pad effent door in samenspraak met virologen en gouverneurs veiligheidsrichtlijnen uit te werken en een brede waaier aan ondersteuning aan te reiken, dan mogen we niet langer aarzelen.”

 

“Laat ons ook in Lier en Koningshooikt buurtbewoners uitdagen om creatieve én veilige initiatieven uit te denken”, vervolgt Katrien Vanhove (fractieleider Groen-Lier&Ko). “De tijd dringt, want de aftrap van de campagne ‘Zomerstraten’ is voorzien op de Vlaamse Feestdag van zaterdag 11 juli.”

Groen-Lier&Ko vraagt dat het stadsbestuur aan burgers en verenigingen alle kansen en ondersteuning biedt om via tal van kleinschalige initiatieven een heuse ‘Lierse Zomer’ te creëren in onze stad. “Laat ons daarbij ook durven vertrouwen op de verantwoordelijkheidszin van de organisatoren van dergelijke kleinschalige initiatieven”, besluiten Marrin en Vanhove. “Op die manier zullen kinderen en buurtbewoners ook in Lier en Koningshooikt op tal van plaatsen en een hele zomer lang op een fijne en tegelijk veilige manier kunnen genieten van elkaars gezelschap.”