Lijst Groen-Lier&Ko bulkt van jong Liers politiek talent

08 September 2018

Lijst Groen-Lier&Ko bulkt van jong Liers politiek talent

Met 13 jongeren op haar lijst – waarvan liefst 5 in de top 10 – vraagt Groen-Lier&Ko op zondag 14 oktober om het massale vertrouwen van de kiezers uit Lier en Koningshooikt. Ook de jonge leeftijd van het lijsttrekkersduo valt op. Krachtige sterkhouders als Paul Van Steenkiste, Jan Hermans en Els Van Weert zetten als lijstduwers hun ervaren schouders onder dit team dat bulkt van jong Liers politiek talent.

Tom Claes, Geert Marrin en Katrien Vanhove

Tom Claes (40) en Katrien Vanhove (38) trekken zoals gekend de lijst van Groen-Lier&Ko. Op plaats 3 staat Geert Marrin (45), OCMW-raadslid en als voorzitter medebezieler van Groen-Lier&Ko. Yente Van Oosterwyck (28) neemt plaats 4 voor haar rekening: een kandidate met een sociaal kloppend hart, werkzaam als monitor bij de sociale werkplaats Mivas vzw en vrijwilliger bij de Lierse diversiteitsraad. Peter Caluwé (32), gemeenteraadslid en ecologist in hart en nieren, vervolledigt de top 5 van Groen-Lier&Ko.

 

Oud-schepen van o.m. cultuur, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking Els Van Weert (50) is lijstduwer op plaats 33. Dat doet ze samen met twee ‘compagnons de route’: oud-schepen van openbare werken Jan Hermans (60) die plaats 32 inneemt en op plaats 31 Paul Van Steenkiste (65), voorzitter van vzw d’Amandelboon, Kinoclub Kalliopee en de Koepel voor het Liers Cultuurbeleid & lid van de Raad van Bestuur van het LCC De Mol.

 

Alle 33 kandidaten van Groen-Lier&Ko – de ‘ploeg van de toekomst’ – worden voorgesteld in een folder die in het weekend van 8 september wordt bedeeld in alle brievenbussen van Lier en Koningshooikt.

 

Bekijk hier onze volledige kandidatenlijst of de kandidatenfolder!

 

Enkele weetjes:

  • De lijst van Groen-Lier&Ko telt 13 jongeren, waarvan er liefst 5 in de top 10 staan.
  • De gemiddelde leeftijd van de kandidaten is 42 jaar. Daarmee trekt Groen-Lier&Ko met de jongste lijst van alle Lierse politieke partijen naar de verkiezingen.
  • Het leeftijdsverschil tussen de jongste kandidaat (Lieze Verhoeven, 19 jaar) en de oudste kandidaat (de alom gekende stadsgids en supervrijwilliger Ludo Wesenbeek, 73 jaar) bedraagt ruim een halve eeuw (meer bepaald 54 jaar).
  • Groen-Lier&Ko koos symbolisch voor een extra vrouw in plaats van een extra man op de lijst.
  • De LGBTQ-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual, transgender, questioning) is met 5 kandidaten – waaronder onze 2 lijsttrekkers – sterk vertegenwoordigd op de lijst van GroenLier&Ko. Geen bewuste keuze overigens. Wel een fijne vaststelling, want helemaal aansluitend bij de aandacht van Groen-Lier&Ko voor diversiteit in onze lokale samenleving.
  • De lijst van Groen-Lier&Ko telt 1 koppel: Geert Marrin en Els Van Weert zijn immers al ruim 10 jaar getrouwd. Of de hechte samenwerking tussen al onze kandidaten voor extra liefdesvonken zal zorgen, dat zien we nog wel.
  • 7 van onze kandidaten tref je geregeld aan in de keuken of achter de toog van Lierse horecazaken als café-bistro Het Looks, Bar ’t Kafaat, Café Refuge of In Den Draaiboom.