Groen-Lier&Ko vindt meerderheid in de gemeenteraad voor een ‘Marieke Vervoortlaan’ op de Hoge Velden

23 Mei 2022

Groen-Lier&Ko vindt meerderheid in de gemeenteraad voor een ‘Marieke Vervoortlaan’ op de Hoge Velden

De straat zal ‘Marieke Vervoortlaan’ heten”, vervolgt Tom Claes.

Op de gemeenteraad van maandag 23 mei deed Groen-Lier&Ko een alternatief voorstel voor een straatnaamgeving op de toekomstige sportsite Hoge Velden. “Het stadsbestuur stelde voor om deze straat ‘Sportlaan’ te noemen. Maar omdat we vonden dat er betere straatnamen bestaan, zijn we zelf gaan brainstormen”, vertelt fractieleider Tom Claes. “We kwamen tot een creatiever voorstel en zijn verheugd dat de gemeenteraad ons hierin volgde. De straat zal ‘Marieke Vervoortlaan’ heten”, vervolgt Tom Claes.

Hoewel Marieke Vervoort geen inwoner was van Lier of Koningshooikt, heeft ze wel een onmiskenbare band met onze stad. “Marieke trainde bij atletiekclub Lyra die haar zo hielp grootse sportieve successen te boeken. Zo was ze meervoudig wereldkampioen en werd ze Paralympisch kampioen in 2012”, gaat Katrien Vanhove, gemeenteraadslid, verder.

Naast een schitterend palmares staat Marieke Vervoort in het collectieve geheugen gegrift omwille van haar persoonlijkheid. Marieke Vervoort leed aan een ongeneeslijke progressieve ziekte die haar veel pijn deed lijden. In 2019 overleed Marieke. “Met de keuze voor de Marieke Vervoortlaan, zal niet enkel haar sportieve carrière, maar ook haar doorzettingsvermogen en haar zo bekende lach een inspiratie en steun blijven voor sporters en niet-sporters met of zonder beperking”, besluit Katrien Vanhove.