Els Van Weert en Geert Marrin 'vergroenen' zij aan zij de stad

01 September 2018

Els Van Weert en Geert Marrin 'vergroenen' zij aan zij de stad

Groen-Lier&Ko maakt weldra haar volledige verkiezingslijst bekend. Opnieuw licht het progressieve stadskartel een tipje van de sluier. Geert Marrin, OCMW-raadslid en voorzitter van Groen-Lier&Ko, bekleedt de derde plaats. Oud-schepen Els Van Weert zet als lijstduwer haar ervaren schouders onder het project van Groen-Lier&Ko. Opvallend: Geert en Els vormen samen een koppel. Zij aan zij willen ze Lier ‘vergroenen’.

Omdat een politiek mandaat niet combineerbaar was met haar nieuwe job als regiodirecteur van Thomas More Kempen, nam Els Van Weert in 2016 met pijn in het hart afscheid van de Lierse gemeenteraad. Achter de schermen bleef ze echter heel actief. “Het was de voorbije twee jaar heel fijn om in de rol van supervrijwilliger mee aan de wieg te staan van het progressieve stadskartel”, aldus Els. “Als lijstduwer spreek ik vandaag met veel overtuiging mijn steun uit voor de fantastische ploeg die Groen-Lier&Ko vormt.”

‘Spelverdeler’ van die ploeg is Geert Marrin, als voorzitter mee de drijvende kracht achter Groen-Lier&ko én echtgenoot van Els Van Weert. Geert neemt de derde plaats in op de verkiezingslijst van Groen-Lier&Ko. “Els en ik delen niet enkel onze passie voor elkaar, maar ook onze passie voor Lier en politiek”, aldus Geert. “Misschien is het wat ongewoon dat een koppel samen op een verkiezingslijst staat, maar in ons geval voelt dat heel natuurlijk aan.”

Samen met buurtbewoners straat per straat omtoveren tot groene oases: op die manier ‘vergroenen’ we niet alleen onze stad, we brengen zo ook meer verbinding tussen mensen.

Zij aan zij willen Geert en Els Lier ‘vergroenen’. “Dat mag je gerust ook letterlijk nemen”, licht Geert toe. “Als Groen-Lier&Ko mee bestuurt, zal er voluit worden ingezet op geveltuintjes en stadslandbouw. Op bomen en bloembakken in onze straten ook, die de autosnelheid op een heel natuurlijke manier doen afnemen. Samen met buurtbewoners straat per straat omtoveren tot groene oases: op die manier ‘vergroenen’ we niet alleen onze stad, we brengen zo ook meer verbinding tussen mensen.

 

Om die boodschap kracht bij te zetten zullen de volgende dagen en weken op een 200-tal bloembakken ‘Vergroen je stad’-stickers opduiken in het straatbeeld van Lier en Koningshooikt.

“Met Groen-Lier&Ko kiezen we voor een uitgesproken positieve campagne”, aldus Els. “Met Tom Claes, Katrien Vanhove en mijn man Geert Marrin hebben we een krachtig trio van trekkers. Met Paul Van Steenkiste, Jan Hermans en ikzelf een ervaren trio van duwers. Met de steun van een superteam van nog eens 27 Groen-Lier&Ko-kandidaten die we heel binnenkort voorstellen, maken we van zondag 14 oktober samen een ‘groene zondag’.